Rullgardin med screentyg från UNIGgardin

Solen är oftast en välkommen vän, men att jobba i direkte solljus är inte optimalt. Rullgardin med screentyg från UNIGgardin är designad med ett särskilt tunt transparent tyg som bland annat tar bort bländandet från TV- och datorskärmar. Det smarta med en rullgardin med screentyg är att gardinen släpper in mucket ljus samtidigt som det skärmar av för direkt solljus. Gardinerne har dessutom en effekt så att det är möjligt att titta ut medan man är skyddad mot att andra titar in. Gardinen kan med dessa funktioner alltså vara med och ge ett bättre inneklimat och optimera arbetsförhållandena när man till exempel arbetar på TV- eller dattorskärmar. Att använda rullgardin med screentyg är canligt på till exempel kontor, restauranger, förskolor och liknande där inneklmatet är essentielt.

Som privatperson väljer man oftast dessa gardiner med screentyg till dagtid och supplerar med andra gardiner att använda på kvällen och natten. Screentyget har nämlig den effekten att vara genomskinligt när det är ljust. Alltså på kvällen när det är mörk ute och ljust inne, kommer man kunna titta in på samma sätt som man på dagen kan titta ut men inte in.

GRATIS TYGPROVER

1. Produktbeskrivning

UNIG Rullgardin med screentyg är en exklusiv rullgardin som är tillverkad med detaljkänsla. UNIG Rullgardin med screentyg är tillverkad med Benthin-komponenter, som i dag är känd som marknadsledande av komponenter till rullgardiner. Bl.a. är fästen/beslag i en kraftig och ytterst robust kvalitet, som säkrar en lång livstid. Beslaget är av metall och det medföljer ett täcklock till fästet i plast. Du får alltså den avsoluta toppkvaliteten när du väljer en UNIG Rullgardin med screenryg. Som med alla UNIG gardiner, så kan du själv designa din gardin precis som du önskar och exakt efter dina egna mått. På alla UNIG med screentyg-produkter ger vi 3 års garanti. UNIG Rullgardin med screentyg genomgår en kvalitetskontroll innan den skickas iväg, vilket är din garanti för en rullgardin av hög kvalitet. Alla UNIG med screentyg-gardiner har en liten grön påsydd logga.  

UNIG Rullegardin LUX

 • Benthin-system
 • Förstärkta och mer stabila aluminiumsrör
 • Starka metallbeslag
 • Stort sortimen av olika omdeller
 • Sträng kvalitetskontroll
 • 3 års garanti
 • Starka metallbeslag
 • 5-kantig bottenlist i aluminium
 • Matchande plastkedja och bottenlist samt beslag
 • Forstärkta och mer stabila rör
 • Anpassad rörstorlek på olika modeller
 • Kedja med anpassad manöveringshöjd
 • Vanlig eller omvänd upprollning
 • Utspända modeller, profil, kassett (rund/fyrkantig), kassett til glaslist och minikassett
 • Fjädermanövrering
 • Motorstyrning
 • Avslutande tunga
 • Metallkedja
 • Barnsäkring
 • Vinkelbeslag för bättre montering i karmen
 • Tyngdvikt för att håtta kedjan stabil
Bländning: UNIG Rullgardin med screentyg finns med väv på baksidan som är perfekt för att motverka bländning av TV och datorskärmar utan att stänga ute ljuset eller begränsa utsikten. 

Som en hjälp har vi angivet följande tyg-egenskaper:

Reflexion: En del av ljuset kommer att reflekteras när det träffar tyget.
Transmission: En del av ljuset vill passera genom tyget. Detta är den del av ljuset som kommer in i rummet.
Absorption: Resten av ljuset kommer att absorberas av tyget.

2. Tekniske informationer
UNIG Rullgardin med screentyg tillverkas med en bredd på upp till maximalt 300 cm och en höjd på upp till 400 cm. UNIG Rullgardin tillverkas utan sömmar i tyget, när det är möjligt. Dock kommer det vara sömmar om ente bredd och höjd överstiger 165 cm. Vi rekommenderar att bredden utgör minst 25% av höjden, för att förhindra gardinen rular snett.
Ved bredden < 200 cm är rörstorleken 27 mm. (Mörkläggnings tyg < 180 cm).
Ved bredden > 200 cm är rörstorleken 32 mm.
Ved bredde > 250 cm är rörstorleken 32 mm.
(Vid olika rörstorlekar på en beställning, levereras alla rullgardiner på ett 32mm rör. Alla fjäderdrivna rullgardinen levereras alltid på ett 27mm rör.)
Fästen till rullgardin fjäder/kedjedrift: B 40mm H 35mm D 25mm
Täckplåten till fästen/kedjedrift : B 55mm, H 72mm, D 15mm
Täckplåten till fästen/fjäder : B 43mm, H 50mm, D 30mm
Underlisten har en bredde på 15mm och en höjd på 20mm.
Fjäderbetjäning rekomenderas inte till smala och långa gardiner, då där är en viss risk att gardinen rulla upp snett. Som utgångspunkt bör bredden vara 25% av höjdmåttet.
Max 200cm bred
Max 200cm höjd med fjäderdrift
Max 300cm höjd med kedjedrift
Kassett profil finns i följande färger: Vit, Silver / Alu, Svart, Brun
Profiler til rullegardiner
3. Måttagning

Vi fremstiller Rullgardin med screentyg i bredder från 15 cm til 300 cm samt i höjder från 10 cm til 400 cm. De mål du beställer är de mål som den sista gardin kommer att ha (inkl. fästen). Så från utsidan av ett fästen på utsidan av den andra fästen.
 Breddemål Rullegardin

Så här ska du ta mått om rullgardinen ska monteras i en karm:

 1. Du mäter bredden på fönstret på två ställen, tar det minsta måttet av dessa två mått. Sedan drar du 0,5 cm från detta och härmed har du bredden.

 2. Du mäter höjden på fönstret på två ställen och väljer det största av dessa mått. Härmed har du höjden. Här skal du inte dra av något. Vi ser däremot till att det ligger extra tyg på rullen, så att det täcker röret. Akta – en rullgardin får aldrig rullas helt ut.

Så här ska du ta mått om rullgardinen ska monteras utan på karmen. Denna måttagning är vägledande, eftersom vi rekommenderar att tygbredden täcker hela fönsterkarmen och det färdiga breddmåttet är tillräckligt till att beslagen kan monteras utanför fönsteröppningen. Vill du att tyget ska vara bredare än vår rekommendation ska de 6 cm i tillägg ökas till det önskade:

 1. Du mäter bredden på fönstret på två ställen och tar det största av dessa två mått, ligger 6 cm i tillägg till detta och härmed har du breddmåttet. Vill du att tyget ska täcka mer ökas tillägget från 6 cm till x cm så tyget täcker fönsteröppningen.

 2. Du mäter höjden på fönstret två ställen och väljer det största av dessa mått. Härmed har du höjden. Vi ser till att det ligger extra tyg på rullen, så att det täcker röret. Akta – en rullgardin får aldrig rullas helt ut

4. Montering

- Skruvmajsel
- Mättband
- Ev. borrmaskin

1.21 Rullgardin med fjäderdrift1.22 Rullgardin med kedjedrift
1.24 Rullgardin typ 3/3B1.25 Rullgardin typ 4/4B
1.26 Rullgardin typ 5/5B1.27 Rullgardin LUX
1.29, 1.30, 1.31 Rullgardin til tagvinduer1.51 Rullegardin med fjäderdrift
1.52 Rullegardin med frontprofil1.53 Rullegardin med kjade eller snor
 1.54 Rullegardin i kassett 1.55 Rullegardin med motor

Opstramning/udskiftning af fjärder


Tilslutning af motor


Justering af rullgardin


Rullgardin vil ikke rulle op


Cookies policy