Gardin - UNIG Gardin - UNIG Gardiner är en klassiker som ger stämning och komfort i alla slags rum. Hos UNIG kan du välja mellan tunga och lätta tyger i fina kvaliteter så att du alltid hittar något som passar till din smak. 349

Gardin - UNIG Gardin - UNIG Gardin - UNIG

Information

Gardiner är en klassiker som ger stämning och komfort i alla slags rum. Hos UNIG kan du välja mellan tunga och lätta tyger i fina kvaliteter så att du alltid hittar något som passar till din smak.

Varför ska jag välja en gardin?
Gardiner skapar en gemytlig stämning, förbättrar akustiken i rummet och är dekorativa. De lätta tygerna släpper in dagsljuset men skärmar av för insyn och de tunga tygerna förbättrar akustiken i rummet och håller ljuset ute.

Klassisk och dekorativ
Gardinerna kan designas i storlek och modell efter eget önskemål. Gardiner kan också kombineras med rull-och plisségardiner, om man vill dölja fönsterkarmen.

En genomtänkt gardin
UNIG gardiner LUX sys som standard med smalt band med krokar och 120% tygmängd utifrån dina beställda breddmått och levereras redo att monteras. Våra olika tyger är speciellt utvalda för att passa till gardiner, så att de inte blir så lätt skrynkliga och att de faller fint. Gardiner kan sys i olika modeller med öglor, öljetter, band, ringar, veck-eller rynkband. Gardinstänger ska beställas separat.

Bra användningsmöjligheter
Gardiner kan användas i kvadratiska öppningar och fönster, där det är plats till tyget i eller utanför öppningen. Gardinerna är lätt att manövrera och lätta att rengöra.

Garantiperiod:
Vi erbjuder 3 års garanti på alla UNIG LUX produkter.

UNIG-gardiner kan göras med följande kombinationer:

 • Modell: Krokband smalt (33mm) eller brett (70mm), veckband, öljetter, veckband (rundat) eller öglor.
 • Rynkhuvud (tyghöjd från översta kanten till krokbandet): 0cm, 0,5cm, 1cm, 1,5cm och 2 cm.
 • Tygmängd: 120% eller 180%
 • Parkering: Höger, vänster eller fördelade i varje sida.
 • Extra: Gardinband i 3 modeller i 45, 60, 75 eller 90 cm längd. 1 eller 2 kuddfodral (40x40 cm).

Det ska du vara observant på:

 • I täta och ljusdämpande tyger kan det vara synliga hål från symaskinens stygn.
 • Vi rekommenderar att du beställer gratis tygprover innan du beställer gardiner, eftersom detta ärdet bästa sättet att avgöra tygets färg och transparens.
 • På gardiner som är bredare än det tyg som valts, kommer det att vara en eller flera lodräta sömmar på gardinen.
 • UNIG-gardiner sys i de mått du anger. UNIG har en produktionsmarginal på +/- 3mm i bredden och höjden.
 • UNIG gardiner sys oftast av halva eller hela tyglängder och gardinens tygbredd kommer alltid minimum vara den beställda bredden.
 • När gardinen är monterad rekommenderas det att sätta gardinen i "dragspelsveckare" längst ned och sätta en pappersremsa runt gardinen i upp till 8 dagar för att vecken ska hänga likartat.
 • Eftersom tyget har varit hoppackat under transport kan det förekomma skrynklor/veck i tyget, som rätar ut sig under 8-10 dagar. Om det är veck som inte rätar ut sig kan man försiktigt fukta gardinen med en vattensprayflaska och låta den torka hängandes.

Kom ihåg innan du beställer (följande är inte reklamationsanledningar):

 • Om man får en gardin som avviker från tygets färg på datorn/surfplattan/mobilskärmen är det inte en berättigad reklamation.
 • Det kan förekomma nyansskillnader i färgningen från tygrulle till tygrulle, så om det ska vara garanti för att färgen är den samma - ska gardinerna beställas på samma order.

Läs mindre

Teknisk info

Det ingår:
- Gardinen leveres komplett med krokband och krokar, öljetter eller öglor.
OBS: Gardinskena/gardinstång köps separat.

Möjliga mått:
UNIG gardiner LUX kan tillverkas i bredder från 10 cm til 735 cm, samt i höjder från 10 cm till 500 cm. Vid bredmått som är större än det valda tyget kommer det vara lodräta sömmar på gardinen.

Modeller:
Det finns sex olika modeller:

 1. Smalt krokband (33mm)
 2. Brett krokband (70mm)
 3. Veckband
 4. Öljetter
 5. Veckband (rundat)
 6. Öglor

Smalt krokband (33mm):
Smalt krokbandKrokband i 33mm höjd med ca 10 krokar per tyglängd. Kan beställas med 120% eller 180% tygmängd. Gardinen veckas till den beställda bredden. Sidsöm är 2 x 2cm och nedersta sömmen är ca 6,5cm hög. Rynkhuvudet är som standard 0,5cm högt, andra mått kan beställas.

Brett krokband (70mm):
Brett krokbandKrokband i 70mm höjd med ca 10 krokar per tyglängd. Kan beställas med 120% eller 180% tygmängd. Gardinen veckas till den beställda bredden. Sidsöm är 2 x 2cm och sömen i botten är ca 6,5cm hög. Rynkhuvudet är standard 0,5cm högt, andra mått kan beställas.

Veckband:
VeckbandKlassisk veckbandsgardin som ger gardinen naturliga veck. Tygmängd utgör 150% av den beställda gardinbredden. Vecken är ca 30mm och 5 veck per tyglängd. Gardinen levereras med 1 flexibel fingerkrok per veck, som kan ställas in ca 70mm i höjden. Sidsöm är 2 x 2cm och sömmen nederst är ca 6,5cm hög.

Öljetter:
ÖljetterAluminium-öljetter på 40mm i diameter, monterade med ett avståndpå 1cm från gardinens översta kant. Kan beställas med 120% eller 180% tygmängd. Gardinen görs med 6 öljetter per löpande meter. Sidsöm är 2 x 2cm och söm nederst är ca 6,5cm hög.
OBS: Denna modell kräver minst 10cm avstånd till vägg/glas för att det ska vara plats till vecken.

Veckband (rundat):
Veckband rundatSydda veckband (rundat), som ger gardinen naturliga veck. Tygmängd utgör 220% av den beställda gardinbredden. Veckbanden (rundade) är formade av 10cm tyg, 5 veck per tyglängd. Gardinen levereras med 1 fingerkrok per veck. Sidsöm är 2 x 2cm och nedersta sömmen är ca 6,5cm hög.

Öglor:
ÖglorÖglorna har en höjd på 10cm och är 5cm breda. Öglornas höjd är inkl. i det beställda höjdmåttet på gardinen. Kan beställas med 120% eller 180% tygmängd. Gardinen tillverkas med 6 öglor per löpande meter. Sidsöm är 2 x 2cm och nedersta sömmen är ca 6,5cm hög.

Parkering:
Det finns tre möjligheter för parkering av gardinen.
Höger sidaVänster sidaBåda sidorna 
Höger sida
Vänster sidaFördelade på varje sida.

Rynkhuvud:
Rynkhuvud

Rynkhuvud är avståndet från tygets översta kant och ned till krokbandets översta kant. Som standard levereras gardiner från UNIG med rynkhuvudets höjd på 0,5cm, men andra mått kan beställas och är inkl. i gardinens beställda höjdmått.

Tygmängd:
120% tygmängd

Som standard levereras gardiner från UNIG med en tygmängd på 120% av det beställda bredmåttet. Om du t.ex. beställer en gardin med 120cm bredd kommer tygets bredd vara minst 144cm.

180% tygmängd
Alternativt kan det väljas tygmängd på 180% till krokband, öglor og öljetter. Den större tygmängden på 180% ger snyggare veck även när gardinen är fördragen. Vid modellerna med veckband är tygmängden fastlagd.

Extra:
Kuddfodral

Som extrabeställning till gardiner kan det tillköpas 1 eller 2 kuddfodral i matchande tyg på 40 x 40cm.


GardinbälteModel 1Model 2Model 3
Det är också möjligt att köpa matchande gardinbälte i tre olika modeller i längderna 45, 60, 75 eller 90 cm. Mässingringar är påsydda i varje ände av gardinbältet till att sätta fast i exempelvis krokar på väggen.
OBS: Krok till upphängning ska beställas separat (vnr. 7003).
 

 

Läs mindre

Så här tar du mått

Måttagningsfilm

De mål du beställer är de mål som den färdiga gardinen kommer att ha.

Läs våra instruktioner för att mäta dina gardiner innan du beställer.

 

Måttagnings vägledning

 

Läs mindre

Montering

Det behöver du:
- Skruvmajsel
- Mättband
- Ev. borrmaskin 

Oppsetningsfilm

Läs mindre

Chatta med oss