Intervju med Maia, Kundtjänstmedarbetare

Vilka lösningar har vi därhemma?
Läs med här och få reda på vad Maia har valt därhemma.
 Maia

Namn: Maia

Ålder: 41 år

Anställd som: Kundtjänstmedarbetare sedan år 2014

Bor i hus med man och barn.

Vilka gardiner har du därhemma?
7804
I köket har jag plisségardin modell M415. Jag har valt denna modell för att få in ljus nerifrån och ovanifrån. Dessutom har jag valt det för att jag inte vill stänga ute allt ljus.

duette7422

 

I vårt sovrum har jeg plisségardin modell M100 med Duette-tyg. Tidigare hade jag standard-rullgardiner, men valde att byta ut dem eftersom jag inte var nöjd med mörkläggningseffekten. Jag valde Duette-tyg eftersom det är så snyggt, för att linorna är dolda mellan två tyglager. På så sätt undgår jag linhålen och det ljus som kan komma igenom där och fick därmed den önskade mörkläggningseffekten.

I barnrummen har jag också plisségardin modell M100 med Duette-tyg av samma anledning som i sovrummet. Jag har frånvalt styrning med barnskydd eftersom mina barn är stora. Till mindre barn rekommenderar jag barnskydd för att vara säker på att det inte händer barnen något.

vertical_6272_1I vardagsrummet har jag lamellgardiner som jag tyvärr inte är särskilt nöjd med. De kommer på sikt bytas ut till plisségardiner eftersom jag tycker att lamellgardinerna blir tråkiga i längden. Dessutom tycker jag att de är opraktiska i en fönsterkarm eftersom lamellerna kräver mycket plats och lätt kan välta saker i fönsterkarmen. Om jag skulle rekommendera lamellgardiner skulle det vara till stora fönsterpartier eftersom jag tycker att de gör sig bäst på detta sätt.

Varför har du valt just modell M100 och M415?
3974752
I sovrummet har jag valt modell M100 eftersom jag inte behöver få in ljus ovanifrån. Dessutom ska gardinen bara dras ned varje kväll och upp varje morgon eftersom jag bara behöver mörkläggningseffekten när jag sover.

IMG_0822I köket har jag valt modell M415, eftersom funktionaliteten med att kunna dra ned den ovanifrån och upp nerifrån täcker alla mina behov i köket. Jag kan alltid släppa in ljus om det behövs och samtidigt få privatliv när jag står i köket utan att någon tittar in.

Vilka gardiner skulle du rekommendera till kök och badrum?
I köket och badrummet skulle jag rekommendera plisségardiner med tyg som är lätt att göra rent med borste eller trasa. Om tyget tvättas av med trasa ska man dock vara uppmärksam på att inte gnida på tyget eftersom det lätt kan efterlämna fläckar. Beroende på hur dina fönster är kan jag också rekommendera en modell som släpper in ljus ovanifrån och nerifrån.

Vilka gardiner skulle du rekommendera till vardagsrum och sovrum?
I vardagsrummet rekommenderar jag plisségardiner med Duette-tyg som inte mörklägger för att vara säker på att det kommer in ljus i vardagsrummet, som ju är ett rum där man vistas ofta.

IMG_0989

I sovrummet rekommenderar jag plisségardin med mörkläggande Duette-tyg istället för rullgardin med kassett och sidlister eftersom jag tycker att det tar för mycket plats.

Vilken är din favoritgardin från UNIG?

Duette_5

Plisségardiner med Duette-tyg, de är de absolut bästa och täcker alla mina behov när det gäller ljusinfall, med eller utan mörkläggning.

unnamedOm jag skulle välja en modell skulle det vara M416, som är en specialmodell till plastfönster. Beslagen klickas runt fönstret och följer alltd fönstret när det är öppnas och stängs. Här slipper man också linor som hänger eftersom modellen har handtag.

More